Surt a la venda “La noia de Portbou”

Una crònica d’investigació d’Anna Punsí i Marta Freixanet sobre com van descobrir la identitat de la noia de Portbou.

«En el cas de la noia de Portbou té més sentit que mai allò de posar llum a la foscor, perquè hem pogut explicar la història de l’Evi Rauter i continuarem intentant esbrinar els elements que falten per il.luminar tota l’escena».

Carles Porta

Avui surt a la venda un nou llibre dins de l’òrbita de Crims: “La noia de Portbou”, una crònica periodística i d’investigació que representa una mostra de com es treballa des de l’equip de True Crime Factory.

El 3 de setembre de 1990, en marxar de l’apartament de la seva germana a Florència, l’Evi Rauter va deixar una nota en què deia que tornaria al vespre. No se’n va saber mai més res. Tenia només dinou anys. L’endemà de bon matí, a Portbou, va aparèixer el cos d’una noia penjada d’un pi al costat del cementiri. Sense documentació. Sense nom. Les autoritats van considerar-ho un suïcidi, però un cúmul de desencerts i d’entrebancs va fer créixer el misteri al voltant d’aquest fet dramàtic.

Trenta-dos anys després, i gràcies a la investigació de l’equip de Crims i el programa austríac Ungelöst, amb les periodistes Anna Punsí i Marta Freixanet, i Ben Morak, s’ha pogut descobrir finalment que aquesta noia és l’Evi.

A mil quilòmetres de Catalunya, la seva família ha viscut tot aquest temps colpida per la pèrdua de la filla i per la negligència del sistema.

Més enllà del que es va poder veure en els dos programes emesos a TV3, el llibre és un relat periodístic que desvela molts episodis emocionants, narrat amb rigor i amb un ritme trepidant, i que ofereix noves claus d’una història de la qual encara no s’ha escrit el final.

Anna Punsí, una de les autores, és periodista especialitzada en la crònica de successos i tribunals. Ha treballat vint-i-un anys a la cadena SER Catalunya i ara és la directora de continguts de True Crime Factory. L’altra autora, Marta Freixanet, també és periodista i treballa com a redactora ENG a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i com a guionista a True Crime Factory.

El pròleg del llibre està escrit per Carles Porta i s’ha editat amb La Campana.

Anterior
Anterior

S'estrena el primer especial de “¿Por qué matamos?”, dedicat a la vida de Dieguito el Malo

Siguiente
Siguiente

S’inaugura “CRIMS L’EXPOSICIÓ” al Palau Robert